keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Hauskaa Nälkäpeliä!

Istua nyt sunnuntaina asiakkaiden kanssa elokuvissa! Sitä ennen pelätä, että paikalla on 12-vuotiaita pikkumimmejä irtsaripussit käsissään, koska kyseessä on kuitenkin teineille suunnattu elokuva Nälkäpeli (ohj. Gary Ross).

Onneksi pelkoni osoittautui aiheettomaksi. Asiakkaat pitivät ja puhuivat seuraavana päivänä näkemästään. Vielä tyytyväisempi olin siihen, ettei 12-vuotiaita näkynyt. Elokuva - ja Suzanne Collinsin samanniminen kirja - kertoo karun tarinan siitä, millainen tulevaisuus voi olla, jos (kun) luonnonkatastrofit ja ruokasota toteutuvat. Amerikka on jakautunut kahteentoista vyöhykkeeseen, joita rangaistaan, koska ne ovat kapinoineet Capitolia vastaan. Rangaistus on Nälkäpeli, tosi-tv-kilpailu, johon arvotaan kultakin vyöhykkeeltä tyttö ja poika, jotka kisaavat muita 22 osanottajaa vastaan tappamalla toisiaan. Päähenkilö Katniss Everdeen joutuu kisaan lupauduttuaan vapaaehtoiseksi pikkusiskonsa puolesta. Ohjelman juontajat toivottavat katsojille "Hauskaa Nälkäpeliä!", vaikka kisa on kaikkea muuta kuin hauskaa viihdettä. Kysehän on kuitenkin kuolemasta, mutta kuinka pitkälle tosi-tv-kisoissa ollaan valmiita menemään? Jos nuorille suunnatuissa elokuvissa ulkoinen uhka on aiemmin saanut nuoret toimimaan yhdessä, tällä kertaa heidät hajotetaan ja laitetaan pelaamaan toisiaan vastaan.

Vaikka elokuva harvoin on kirjan veroinen, Nälkäpeli-elokuva on ihan mainiota katsottavaa ja sen esittämästä maailmasta riittää kyllä puhetta. Päähenkilö Jennifer Lawrence näyttelee hienosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti