lauantai 5. maaliskuuta 2011

Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja

Vaikka Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ei saanutkaan Finlandia-palkintoa, jotain hurmaavaa kirjassa kuitenkin on. Vai mitä sanotte 80-vuotiaasta miespäähenkilöstä, joka vetoaa monenlaisiin lukijoihin? Mies on mielensäpahoittaja, totinen, jääräpää, liioitteleva, paikallaan pysyvä, tuttua turvallisuutta rakastava ja - hassua kyllä - ihan järkevä. Mikä ihme noista papparaisista tekee niin liikuttavia, että kun niitä näkee, tekisi mieli vain koko päivän lukea heille sanomalehteä ja keittää välillä sumpit?

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun sinä ihminen ohitit liian läheltä sillä koko tien levyisellä Audillasi. Tuulilasiin lensi kivi eikä ollut mikään muru, oli murikka. Nyt on kuule halkeama leviämässä, iltaisin ei saa unta, kun koko ajan miettii onko aamulla lasi kokonaan halki. Minkä verran menetetään jälleenmyyntiarvoa, meneekö kosteus sisään, katsoavatko kaupan parkkipaikalla, että olen itsekseni hölmöillyt.

3 kommenttia:

  1. Kuuntelen juuri Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajaa iltaisin äänikirjana. Tykkään ihan valtavasti, vaikka välillä meinaa uni kaikota nauraessa. :)

    VastaaPoista
  2. Se on niiin mainio luettunakin!

    VastaaPoista
  3. Minulla tämä on vielä lukematta, mutta lisätäänpä listalle. Harmi, että se loma meni jo ja välillä on pakko tehdä töitäkin. Olisi niin herttaista vain lukea. Iloa uuteen työviikkoon sinullekin!

    VastaaPoista