keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Huolestuttavaa

Nyt kun Japanista ei kuulu mitään hyvää ja olen haudannut ajatuksen siitä, että joskus vielä kävisin Tokiossa, Margaret Atwoodin uusin romaani Herran tarhurit on ajankohtaisempi kuin koskaan. Takakansiteksti kuuluu näin:

"Tulvan vuonna Herran tarhureiden ennustama katastrofi on käynyt toteen. Toby elää yksin raunioituneen kaupungin katolla, valppaana kuin eläin. Jossain täytyy olla muitakin, mutta ovatko he ystäviä vai vihollisia? Nerokkaan näkijän häikäisevän mielikuvituksellinen , ekokriittinen puheenvuoro maailmasta, jota kohti olemme menossa."

Eihän Herran tarhureiden maailma ole vielä totta, eihän? 

Tarkempi juoniselostus löytyy esim. Turun Sanomista, mutta olen eri mieltä toimittajan kanssa: jaksaisin lukea tämän Atwoodin uudestaan!

5 kommenttia:

 1. Minulla tämä odottaa lukemistaan kirjahyllyssä. Arvon mielessäni, että lukisinko jo nyt vai säästäisikö pääsiäiskirjaksi.

  VastaaPoista
 2. Pääsiäisenä on ihanan pitkät pyhät, säästä sinne, niin saat oikein nauttia ja lukea pitkään!

  VastaaPoista
 3. Tämä teki minuun todellisen vaikutuksen, luin sen joululomalla. Tuntuu todella pahalta, kun tämänkin kirjan huikeat näyt alkavat olla päivä toisensa jälkeen todentuntuisempia :/

  VastaaPoista
 4. Minullakin on vielä tämä lukematta, mutta pääsiäisenä ajattelin kyllä tarttua siihen Rakkauden aikakirjaan. Ihana tuo Katjan termi "pääsiäiskirja".

  VastaaPoista
 5. Mitä enemmän kirjaa ajattelee, sitä pelottavammalta se tuntuu. Atwoodin (ja suomentajan!) mielettömän upeat ja hauskat uudet eläinlajit ovat vertaansa vailla, mutta eivät pysty hälventämään ahdistusta. Täytyy siis loiventaa vampyyritarinalla ja lukea Sookie Stackhouse -sarjaa.

  VastaaPoista