maanantai 16. joulukuuta 2013

Tuomas Vimma: Ruutukymppi

Lempirakennuksia kotikaupungissa.
Taisin tarttua poikakirjaan, kun lukaisin viikonloppuna Tuomas Vimman Ruutukympin (2013). Ja kyllä minulla oli hauskaa! 

Vimman Raksa-romaanista tuttu Sami on kyllästynyt Hyperborea-rakennusfirman henkilöstöjohtamiseen ja päätyy tekemään reality-sarjaa telkkariin. Hän kokoaa itselleen dream teamin, mutta sekään ei auta, koska media-ala on juonitteleva ja pistää rehellisyyteen (!) tottuneen raksamiehen venyttämään moraaliaan.

Parasta Ruutukympissä ovat Vimman hillittömät kielikuvat:
"Danike Stenhammarilla - - oli edessään auki oleva läppäri, Sipoon puhelinluettelon paksuinen A4-kokoinen nahkakantinen kalenteri ja sekä ylimääräinen iPad näppäimistöllä varustettuna."
"Boksi kiiltelee ku Ellen Salpakarin peräpeili jouluaamuna."
"Puoliksi odotin tämän Eternian prinssin kaivavan taskustaan jonkin viidennen sukupolven hologrammiprojektorin, jolla hän olisi esitellyt meille ajatuksensa reaalikokoisena 3D-mallinnuksena."
"Kevin ymmärsi mistä oli kyse ja kävi kärppänä sulkemassa uksen."
"Selena Median neukkarin oviaukossa seisoi nainen vaihtoautokauppiaan pikkutakin sävyisessä viininpunaisessa jakkupuvussa sekä muotoonleikatussa kampauksessa, joka olisi epäilemättä saanut täydet viisi tähteä Euro NCAP -törmäystestissä." 

 
 

2 kommenttia:

  1. Kusti Miettisen Toinen ja Gourmet ärsyttivät niin paljon, että en ole harkinnut Ruutukymppiin kajoamista. Kadun, että ostin Toisen Otavan kirjamyynnistä eurolla. Viihdyin toki kirjojen äärellä, mutten pitänyt siitä että viihdyin. Kun kyse on luonnon tuhoamisesta ja eläinten kiusaamisesta, olen täysin huumorintajuton. Pitänee antaa Vimmalle mahdollisuus? Ei kai näin lapsellinen voi olla edes minä?

    VastaaPoista
  2. Näissä Raksa-kirjoissa ei rääkätä eläimiä - päähenkilö on symppis, jotenkin kierolla tavalla.

    VastaaPoista