torstai 5. tammikuuta 2012

Micheal Cunningham: Illan tullen

Illan tullen -romaanista on tietenkin jo kaikki sanottu, mutta sanonpa vielä kerran: se on ihana, kerrassaan paras vuonna 2011 lukemistani kirjoista. Miksi Cunninghamin uutukainen sitten on niin järisyttävä?

1. Kielen takia. Cunningham kuvaa keski-ikäistä miestä tarkkanäköisesti, säästelemättä ja herkästi.
2. Pariskunnan takia. Newyorkilaiset Peter ja Rebecca ovat jotenkin sellainen pari, että heidät tekisi mieli ottaa halaukseen ja sanoa: "Pysähdytäänpä hetkeksi ja mietitään - teillä on kaikki hyvin, vaikka välillä tuntuu tyhjältä, mutta niin tuntuu kaikilla muillakin joskus."
3. Mizzyn takia. Mizzy on Rebecan kaunis huithapeli pikkuveli, jonka ilmestyminen Harrisin perheeseen saa aikaan jotakin poikkeuksellista. 
4. Öisen New Yorkin takia. Peter ei saa unta, vaan odottaa, että kello tulee kolme ja saa nousta huuhtelemaan vodkalla unilääkkeen alas kurkustaan. Kuinka ihminen voikaan olla yksin!
5. Tallinnan takia. Luin Cunninghamia mainiossa C'est la Vie -ravintolassa seesemilohta odotellessani. 
5. Seuraavan virkkeen takia: "Ja sitten he näköjään suutelevat."

5 kommenttia:

 1. Löysinpäs pikkuserkun blogin!
  Linkität sut omaani, niin pysyn kärryilla ja saan hyviä lukuvinkkejä:)
  Tack & terkkuja!

  T.Anu

  VastaaPoista
 2. Hei pikkuserkkusein! Sulla on niiiiin ihania kuvia blogissa! Onko kaikki sisustuskuvat teiltä kotoa? Epäilen, että on:)

  VastaaPoista
 3. On! Ja jos ei ole, niin kuvissa lukee jossainpäin se. Esim. uusimman postauksen kuvat on Bloomingvilleltä.
  Kiva kiva, nähdään:)

  VastaaPoista
 4. Päkä,

  tapasi fanittaa kirjaa on hyvin tehokas. Tunteeton virkkeitten numerointi, sitten lyhyet ja taloudelliset perustelut monista eri näkökulmista.
  Lähdenpä tästä kirjastoon varaamaan Cunninghamia, kiitos.
  Marlee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä pitää! Onko muuten virkkeitten numerointi tunteetonta? Minä rakastan listoja ja minulle numero merkitsee syvää tunnetta:)

   Poista