maanantai 4. huhtikuuta 2011

Linda Olsson: Laulaisin sinulle lempeitä lauluja


Pikainen resepti liikuttavan bestsellerin kirjoittamiseen:
Otetaan yksi hyvin koulutettu ruotsalainen nainen, joka laitetaan muuttamaan esimerkiksi Uuteen-Seelantiin. Lisätään joukkoon eksotiikkaa, kenties romanssikin, ja annetaan hänelle läppäri ja kasa runokirjoja, kenties myös englannin sanakirja.

Valmis kirja maistuu sitten tältä: Kaksi eri-ikäistä naista, kummallakin surua elämässään, ihana ruotsalainen idylli rantoineen, yhteisiä kävelyitä, musiikkia, tilkka viiniä, hautajaiset, tarinoita, tarinoita, tarinoita, ja myös kuulija, joka jaksaa kuunnella.

2 kommenttia:

  1. Tykkäsin myös kovasti tästä Totta-kirjasta, jonka sain joululahjaksi. Olin aivan yllättynyt, kuinka hyvä kirja se oli. Olin meinaan lukenut vain vähän aikaisemmin hänen ensimmäisen Raja-kirjansa. Josta en kummemmin pitänyt, jotenkin suppea kirja ja ilmapiiri. Mutta se mikä minusa Raja-kirjassa ihmetytti, oli samankaltaisuus kirjaa (lähinnä alun tapahtumat), jonka oli sitä ennen lukenut. eli J. M. Goetzeen "Häpeäpaalu". Ko. kirja on hyvä.

    Nyt on meneillään toinen joululahjakirja; Virp Hämeen-Anttilan Päivänseisaus, vaikuttaa mielenkiintoiselta, eka kirja mit häneltä luen.

    Mukavaa huhtikuun loppua Sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin! Minäkin olen lukenut Häpeäpaalun vuosia sitten, mutten juurikaan muista mitään. Eikös siinäkin ole opettaja-oppilas-suhde, vai muistanko ihan vikaan? Täytyy varmaan vielä lukea sekin jossain vaiheessa uudelleen.

    VastaaPoista