maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kreetta Onkeli: Kotirouva

Kreetta Onkelin Kotirouva on satiirinen kertomus naisesta, joka haluaa olla niin kuin muut ikäisensä, siis äiti. Sirre-päähenkilö löytää rappujensa edestä kylmissään olevan lapsen ja pian tämän jälkeen itsensä palkattuna kotirouvaksi. Mitä muuta Sirre onkaan halunnut kuin olla tärkeä? Rakastettu tietenkin, mutta kaikkea ei voi saada, sillä työnantaja, Assar-aviomies tulee ja menee niin kuin lystää: hän tekee pitkää päivää työssä, ja kun hänta sattuu huvittamaan, hän heittäytyy vieraiden naisten syliin. Eikä Vita-tyttökään ole ihan helppo tapaus, ainakaan varhaisteininä. 

Onkelilla on aika erikoinen tyyli suomalaisena satiirikkonaisena. Aika harva nimittäin kirjoittaa perhehelvetistä tällä tavalla: huvittavasti ja samalla näyttäen epäkohdat. Ai niin, mutta onhan meillä Alexandra Salmela.

2 kommenttia:

  1. Minäkin luin tämän vasta vähän aikaa sitten ja pidin myös kirjan tyylistä. En ollut aiemmin tutustunut Onkelin kirjoihin, mutta varmaan tulen jatkossa lukemaan niitä enemmän. :)

    VastaaPoista
  2. En ole minäkään lukenut muuta kuin Ilosen talon, joka on vielä julmempi - tosin ei ironinen lainkaan. Suosittelen sitä!

    VastaaPoista