keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Carlos Ruiz Zafón: Taivasten vanki

"Sinä vuonna joulun tienoilla päivä toisensa jälkeen päätti sarastaa lyijyisenä ja kuuraisena. Sinertävä hämärä värjäsi kaupungin, ja ihmiset kiiruhtivat korviin asti topattuina piirtäen hengityksellään höyryvanoja pakkaseen. Noihin aikoihin harva pysähtyi tarkastelemaan Semperen ja poikien näyteikkunaa ja vielä harvempi uskaltautui kysymään jotakin kauan kadotettua kirjaa, jota oli hakenut koko elämänsä ja jonka myyminen runouden lomassa olisi auttanut paikkaamaan kirjakaupan viheliäistä taloutta."

Hassu juttu, että en tiedä, kuuluuko nimi 'Ruiz' etunimeen vai sukunimeen. Leikitään nyt, että etunimeen. Carlos Ruiz Zafónin Taivasten vanki jatkaa Tuulen varjon ja Enkelipelin aloittamaa tarinaa ja vie lukijan 50-luvun Barcelonaan. Ja mikäs siinä! Mieluusti minä sinne matkaan, vaikka ihan nykyaikanakin.

Semperen ja pojan kirjakauppa saa kummallisen asiakkaan, joka ostaa puodin arvokkaimman teoksen ja signeeraa sen kummallisesti. Alkaa värikäs tarina rakkaudesta ja kostonhimosta. Hämyiset Barcelonan kujat ovat roomaanin parasta antia, ja mysteerien ystäville Zafónin Taivasten vanki on viihdyttävä lukunautinto.

3 kommenttia:

 1. Voi että, odotan tältä kirjalta paljon, toivottavasti en liikaa!

  Veikkaisin, että Ruiz kuuluu sukunimeen. Tosin espanjalaiset joskus käyttää myös yhdysnimistä vain viimeistä, en kylläkään tiedä millä logiikalla ;)

  VastaaPoista
 2. Erja, pidin kyllä enemmän Tuulen varjosta ja Enkelipelistä, mutta ei tämäkään huono ollut. Päinvastoin: taattua Ruiz Zafon -laatua. Hieno kansi kruunaa lukemisen:)

  VastaaPoista
 3. Eiköhän tuo ole espanjalaisen tavan mukaan kaksiosainen sukunimi. Eli lapselle tulee sekä isän että äidin sukunimi. Ensimmäinen on isän sukunimi, toinen äidin sukunimi. Näistä isän sukunimi sitten aikanaan siirtyy lapsille, joille tulee sitten äidin puolelta hänen isänsä puoleinen sukunimi toiseksi sukunimeksi. Eli se ensimmäine, isän sukunimi, siirtyy sitten seuraavalla sukupolvelle, molemmilta vanhemmilta. Oliko liian sekava sepustus?

  VastaaPoista